Що таке комп'ютерна програма?

Теорія

У вікіпедії ми можемо знайти таке визначення:
Комп'ютерна програма - набір інструкцій у вигляді слів, цифр, кодів, схем, символів чи у будь-якому іншому вигляді, виражених у формі, придатній для зчитування (комп'ютером), які приводять його у дію для досягнення певної мети або результату.

Іншими словами, програма - це рішення для виконування операції над данними, за допомогою якого можна отримати деякі результати в тому чи іншому завданні.

Кожен хоча б раз користувався програмою. Наприклад зараз ви користуєтеся браузером, що також є програмою, адже ви надаєте данні (наприклад посилання), програма (браузер) виконує операції над цими данними і дає результат (необхідну сторінку).

Як створюють програми?

У вікіпедії є ще одне визначення терміну "комп'ютерна програма".
По іншому комп'ютерну програму визначають, як низку команд для комп'ютера, що становлять запис алгоритму однією з мов програмування.

Робимо висновок, щоб створити програму - потрібно знати мову програмування. Логічне запитання що таке мова програмування?

Мова програмування - це штучна мова, створена для передачі команд машинам, зокрема комп'ютерам. Мови програмування використовуються для створення програм, котрі контролюють поведінку машин, та запису алгоритмів.

Для того, щоб розібратися з темою "Програми та алгоритми", Ми будемо використовувати метамову.

Цікаво що...

Операційна система - це базовий комплекс програм, що виконує керування апаратною складовою комп'ютера.

Тобто операційна система це збірка програм.


Спробуй мінітест 😉


Оберіть те, що можна назвати програмою.




За допомогою чого створюють програми?



Знайшли помилку в статті? Повідомте Наc про це support@jeasily.com і отримайте +100 ранга!
(Надішліть нам скріншот і Ваш username)